پرطرفدار

وظایف دستگاه جوجه کشی

وظایف دستگاه جوجه کشی :

دستگاه جوجه کشی محفظه ای است که در آن تمام شرایط لازم برای تبدیل تخم به جوجه رعایت میشود.

اصول کلیه ماشین های جوجه کشی،چه کوچک و چه بزرگ یکسان است.

وظایف دستگاه جوجه کشی بیشتر حرارت رطوبت تهویه و چرخش تخم میباشد.

حرارت :

نوسان حرارت در دستگاه جوجه کشی باعث کاهش راندمان و یا غیر طبیعی شدن بعضی تخم ها میشود.

بدین صورت که کاهش دما به دلیل قعطی منبع حرارت سبب غیر طبیعی بودن جوجه ها میشود.

ولی در صورتی که با بالا رفتن حرارت تا حد غیر مجاز مثلا :

41 درجه به بالا و به مدت سه ساعت باعث تلفات شدید میگردد.

رطوبت :

یکی از مهم ترین وظایف دستگاه جوجه کشی کنترل رطوبت دستگاه هست.

به علت حرارت موجود در دستگاه جوجه کشی مقداری آب از تخم ها تبخیر میگردد.

و برای جلوگیری از تبخیر آب و جبران رطوبت از دست رفته،

بایستی مقداری رطوبت در دستگاه جوجه کشی وجود داشته باشد تا از تلفات جنین جلوگیری شود.

در دستگاه های کوچک از یک ظرف آب و در دستگاه های بزرگ تر از رطوبت ساز ها استفاده میشود.

اکر رطوبت دستگاه کم باشد تبخیر سریع تر و کیسه هوا بزرگتر میشود و نوک جوجه زودتر از زمان اصلی به اطاقک هوا میرسد و اگر رطوبت زیاد باشد کیسه هوا دیر تر از زمان معمول وسعت می یابد و جوجه قادر به تنفس نخواهد بود.

تهویه :

جنین برای رشد به اکسیژن نیاز دارد ، در طول دوره جوجه کشی اکسیژن مورد نیاز جنین از طریق منافذ موجود روی پوسته تخم انجام میگیرد و از همین منافذ گاز کربنیک تولید شده خارج میگردد.غلظت اکسیژن برای رشد جنین باید حدودا 21 درصد باشد.

کاهش اکسیژن سبب کاهش میزان جوجه دهی میشود.افزایش ارتفاع به علت کاهش فشار اکسیژن سبب کم شدن درصد جوجه دهی میگردد،هرچه ارتفاع محیط دستگاه نزدیک تر به سطح دریا باشد میزان غلظت اکسیژن بیشتر بوده و درصد درآوری بیشتری را خواهیم داشت.

نکته دیگر در جوجه کشی که جزو وظایف دستگاه جوجه کشی نمیباشد ولی در عمل جوجه کشی بسار اهمیت دارد مکان دستگاه جوجه کشی میباشد.

محیط مکان دستگاه جوجه کشی باید 5 برابر بزرگ تر از سایز خود دستگاه باشد و

مکان باید از تهویه مناسب و فن های خروجی گرما و گاز کربنیک برخوردار باشد.

همچنین دمای محیط یکی از مهم ترین مولفه ها هست که برای جوجه کشی باید دما بین 22 تا 30 درجه باشد.

و دستگاه را در مقابل نور خورشید و یا بخاری و یا کولر قرار ندهید.

بهترین رطوبت محیط هم برای جوجه کشی بین 30 تا 50 درصد میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *